Yritys

Tampereen Erikoissarana Oy

Tampereen Erikoissarana Oy on monipuolinen konepaja, jonka erikoisosaamisena ovat teollisuuden ja rakentamisen erikoissaranat.

Myymme tuotteitamme sekä yksityisille että yrityksille. Tampereen Erikoissaranalla ei ole sopimuksia minkään jälleenmyyjän kanssa. Suurostajat saavat määräalennuksia tuotehintoihin. Tukkuostajat pyytäkää tarjousta suoraan tehtaalta. Verkkokaupassa näkyvät hinnat ovat vähittäismyyntihintoja.

Tampereen Erikoissarana pystyy lisäksi tarjoamaan kilpailukykyisen vaihtoehdon metalliteollisuuden komponenttialihankintaan suurissakin sarjoissa, kun kysymyksessä ovat muotoa ja reikiä vaativat kappaleet. Pienempiä sarjoja (1 – 1000 kpl) ja protovalmistusta tehdään myös koneistamalla ja hitsaamalla. Osallistumme mielellämme asiakkaiden lopputuotteiden suunnitteluprosesseihin edullisen valmistusmenetelmän löytämiseksi.

Pystymme tarjoamaan laatujärjestelmäosaamista asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme tuoteprojektien vaatimusten mukaan seuraavilla osa-alueilla:

  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • SO / TS 16949
  • AQAP 2110, AQAP 2105
  • AS9100 (Ilmailuteollisuus)
  • IRIS (raideliikenneteollisuus)
  • ISO 13485

Tampereen Erikoissarana on toteuttanut vuodesta 2015 alkaen Ely-keskuksen rahoittamaa tuotekehityshanketta. Hankkeessa on tavoitteena uudistaa tehtaan tuotteet, valmistusmenetelmät ja toimintatapa. Tavoitteenamme on olla Euroopan alueella merkittävä saranavalmistaja. Myymme saranoita suoraan teollisuudelle ja loppukäyttäjille.

Tuotteemme ovat esillä ja kaikkien ostettavissa verkkokaupassamme www. finnhinge.com. Sivuilta on löydettävissä saranoiden asennusohjeiden ja Datakorttien lisäksi tarkat mittapiirustukset asentajien ja loppukäyttäjien tarpeeseen. Kieliversioita tullaan lisäämään, mutta tällä hetkellä sivuillamme on nähtävissä kielet: suomi, englanti ja venäjä.

 

Yrityksen historia

Tampereen Erikoissarana Oy tunnetaan yhtenä Suomen merkittävimmistä saranan valmistajista. Yhtiö on perustettu vuonna 1952 ja 1972 siitä tuli osakeyhtiö.

Yrityksen tuote-erikoisuuksiin kuuluu muun muassa perinteikäs itsestään sulkeutuva palo-oven erikoissarana, joka nimettiin aikoinaan yrityksen perustajan mukaan. Palo-ovien saranoita ja jousisaranoita on valmistettu yrityksen alkuajoista lähtien näihin päiviin yli 50 vuotta. Saranan valmistuksen ohella panostamme voimakkaasti NC -koneistuspalveluun, joka mahdollistaa niin pienten kuin suurienkin osien ja vaativien sarjojen valmistuksen joustavammin.

Tampereen Erikoissarana Oy:ssä on toteutettu omistusjärjestely, jolla on vahvistetty yhtiön pääomarakennetta ja jonka lopputuloksena AJ Marttila Laatupaja Oy:stä tulee Tampereen Erikoissarana Oy:n omistaja. Uutena toimitusjohtajana jatkaa Ari Marttila maaliskuusta 2013 lähtien. Vuonna 2014 Tampereen Erikoissarana Oy:lle myönnettiin oikeus käyttää Avainlippua merkkinä suomalaisesta työstä. Vuosina 2015 - 2018 yritys sai ELY-keskuksen tuotekehitysavustusta.