Saranat

Saranoita moniin käyttökohteisiin

Valmistamme saranat Suomessa tehtaallamme Tampereella.

Kokeneena saranavalmistajana tarjoamme tilaajillemme monipuolista osaamista mittatilaustyönä. Pienenä ja tehokkaana yksikkönä toimitusajat ovat varsin nopeat. Reikien paikat, levyvahvuudet ja pintakäsittely ovat muutettavissa tarpeen mukaan. Vuosikymmenien kokemus pohjana ja nykyaikainen osaaminen palveluksessasi. Useimmat saranat on varustettu laakeroinnilla joka on suunniteltu kantamaan pysty- ja/tai vaakasuuntaisia voimia. Mikäli valikoimasta ei löydy sopivaa saranaa ota yhteyttä niin selvitetään yhdessä mikä on paras sarana juuri sinun käyttäkohteeseesi.

Tampereen Erikoissarana Oy on saanut oikeuden käyttää Avainlippu tunnusta merkkinä suomalaisesta työstä 3.6.2014.

Kätisyys

Huomioi saranan kätisyys. Kätisyys määräytyy pääsääntöisesti oven aukeamissuunnasta katsottuna: oikealla puolella oleva sarana on oikeankätinen (OK tai R) ja vasemmalla puolella oleva sarana on vasemmankätinen (VK tai L).

Symmetrinen sarana - ei kätisyyttä

Symmetrinen sarana sopii asennettavaksi molemmille puolille ovea.

 

Jousen kiristäminen

Osassa jousisaranoita jousen voimakkuutta pystyy säätämään. Allaoleva kuva osoittaa jousen kiristyksen suunnan yhdessä saranatyypissä. Varmista jousen oikea kiristyksen suunta aina saranan omasta datakortista.

 
 

Laakeroidut saranat

Laakeroiduissa saranoissa on erillinen osa joka toimii laakerina. Laakerointi yleisesti lisää kulutuskestävyyttä ja antaa ovelle kevyen ja sujuvan käynnin. Laakereina käytetään erilaisia ratkaisuja messinkisestä liukulaakerista erilaisiin kuula- ja neulalaakereihin. Saranatehtaan omaa kaksoislaakeria (neula- ja painelaakeri) käytetään erityisesti vahvoissa raskaiden ovien erikoissaranoissa jotka kantavat suurenkin oven/portin painon ja silti saadaan sujuva, tarkka ja kevyt käynti ovelle/portille. Tarkista aina tarkemmat saranakohtaiset tiedot saranan datakortista.

Jousisarana

Jousisarana sulkee oven ilman muita mekanismeja. Näitä alunperin palo-oviin suunniteltuja saranoita voidaan käyttää monipuolisesti kohteisiin joissa tarvitaan oven tai luukun automaattista sulkeutumista tai aukeutumista. Osassa jousisaranoista jousen kireyttä pystyy asennuksen jälkeen säätämään. Osassa jousisaranoita jousi on kiinteästi viritetty tehtaalla kokoonpanon yhteydessä. Osa jousisaranoista mahdollistaa oven nostamisen pois paikaltaan asennuksen jälkeen. Tarkista aina tarkemmat saranakohtaiset tiedot saranan datakortista.

Tappisarana

Tähän kategoriaan kuuluvat sekä hitsatut että suuret rullatut tappisaranat. Saranatappi voi olla kiinteä tai irrotettava.

Raskas ovisarana

Raskaat ovisaranat ovat pääsääntöisesti laakeroituja saranoita jotka pystyvät kantamaan suurenkin painon. Nämä saranat yleensä hitsataan oveen/porttiin ja karmiin luotettavan ja vahvan liitoksen aikaan saamiseksi.

Pianosarana

Välitämme ja teemme erilaisia pianosaranoita. Materiaaleina ovat teräs, ruostumaton teräs ja haponkestävä teräs.

Pintakäsittelyvaihtoehtoja ovat: raepuhallus, sähkösinkitys, pulverimaalaus, mustaus, messingöinti, kuparointi, antiikkipronssi, kultaus. Välitystuoteena toimitetut Pianosaranat ovat yleensä 3500mm tai 2500mm pitkiä ja niissä ei ole reikiä.

Katkaisupalvelumme auttaa saamaan halutun mittaisen pianosaranan ja teemme myös tilauksesta reikiä myymiimme pianosaranoihin. Itse valmistamissamme pianosaranoissa suurin mahdollinen pituus on n. 2500mm. Teemme mielellämme asiakastarpeen mukaan pituudet, leveydet, lisätaivutukset, rei'itykset ja senkkaukset vähänkin suurempiin sarjoihin. Pianosarana mitoitetaan alla olevan kuvan mukaisesti: avattu leveys(A) x lehden paksuus(B) x pinnan halkaisija(C) mm.

 
 

Yleisimmät pianosaranakoot ovat: 25 x 1 x 2,5 mm, 32 x 1 x 2,5 mm, 40 x 1,5 x 3 mm, 50 x 1,5 x 3 mm, 50 x 1,5 x 6 mm, 60 x 2 x 6 mm, 80 x 2 x 6 mm, 100 x 3 x 10 mm

Perinnesarana

Tähän kategoriaan kuuluu koristesaranat ja ennen käytettyjä saranoita joita remontoinnin yhteydessä saattaa tulla uusittavaksi. Jos et löydä tarvitsemaasi saranaa ota yhteyttä niin selvitellään yhdessä saranatarvetta.

Rullattu tappisarana

Tähän kategoriaan kuuluvat rullatut tappisaranat ja pienkokoiset tappisaranat. Saranatappi voi olla kiinteä tai irrotettava.