Saranat

Saranoita moniin käyttökohteisiin


Valmistamme saranat Suomessa tehtaallamme Tampereella.

Kokeneena saranavalmistajana tarjoamme tilaajillemme monipuolista osaamista mittatilaustyönä. Pienenä ja tehokkaana yksikkönä toimitusajat ovat varsin nopeat. Reikien paikat, levyvahvuudet ja pintakäsittely ovat muutettavissa tarpeen mukaan. Vuosikymmenien kokemus pohjana ja nykyaikainen osaaminen palveluksessasi. Useimmat saranat on varustettu laakeroinnilla joka on suunniteltu kantamaan pysty- ja/tai vaakasuuntaisia voimia. Mikäli valikoimasta ei löydy sopivaa saranaa ota yhteyttä niin selvitetään yhdessä mikä on paras sarana juuri sinun käyttäkohteeseesi.

Tampereen Erikoissarana Oy on saanut oikeuden käyttää Avainlippu tunnusta merkkinä suomalaisesta työstä 3.6.2014.

Kätisyys


Huomioi saranan kätisyys. Kätisyys määräytyy pääsääntöisesti oven aukeamissuunnasta katsottuna: oikealla puolella oleva sarana on oikeankätinen (OK tai R) ja vasemmalla puolella oleva sarana on vasemmankätinen (VK tai L).

Symmetrinen sarana - ei kätisyyttä


Symmetrinen sarana sopii asennettavaksi molemmille puolille ovea.
 

Jousen kiristäminen


Osassa jousisaranoita jousen voimakkuutta pystyy säätämään. Allaoleva kuva osoittaa jousen kiristyksen suunnan yhdessä saranatyypissä. Varmista jousen oikea kiristyksen suunta aina saranan omasta datakortista.
 
 

Laakeroidut saranat


Laakeroiduissa saranoissa on erillinen osa joka toimii laakerina. Laakerointi yleisesti lisää kulutuskestävyyttä ja antaa ovelle kevyen ja sujuvan käynnin. Laakereina käytetään erilaisia ratkaisuja messinkisestä liukulaakerista erilaisiin kuula- ja neulalaakereihin. Saranatehtaan omaa kaksoislaakeria (neula- ja painelaakeri) käytetään erityisesti vahvoissa raskaiden ovien erikoissaranoissa jotka kantavat suurenkin oven/portin painon ja silti saadaan sujuva, tarkka ja kevyt käynti ovelle/portille. Tarkista aina tarkemmat saranakohtaiset tiedot saranan datakortista.

Jousisarana


Jousisarana sulkee oven ilman muita mekanismeja. Näitä alunperin palo-oviin suunniteltuja saranoita voidaan käyttää monipuolisesti kohteisiin joissa tarvitaan oven tai luukun automaattista sulkeutumista tai aukeutumista. Osassa jousisaranoista jousen kireyttä pystyy asennuksen jälkeen säätämään. Osassa jousisaranoita jousi on kiinteästi viritetty tehtaalla kokoonpanon yhteydessä. Osa jousisaranoista mahdollistaa oven nostamisen pois paikaltaan asennuksen jälkeen. Tarkista aina tarkemmat saranakohtaiset tiedot saranan datakortista.

Tappisarana


Tähän kategoriaan kuuluvat sekä hitsatut että suuret rullatut tappisaranat. Saranatappi voi olla kiinteä tai irrotettava.

Raskas ovisarana


Raskaat ovisaranat ovat pääsääntöisesti laakeroituja saranoita jotka pystyvät kantamaan suurenkin painon. Nämä saranat yleensä hitsataan oveen/porttiin ja karmiin luotettavan ja vahvan liitoksen aikaan saamiseksi.

Pianosarana


Välitämme ja teemme erilaisia pianosaranoita. Materiaaleina ovat teräs, ruostumaton teräs ja haponkestävä teräs. Pintakäsittelyvaihtoehtoja ovat: raepuhallus, sähkösinkitys, pulverimaalaus, mustaus, messingöinti, kuparointi, antiikkipronssi, kultaus. Välitystuoteena toimitetut Pianosaranat ovat yleensä 3500mm tai 2500mm pitkiä ja niissä ei ole reikiä. Katkaisupalvelumme auttaa saamaan halutun mittaisen pianosaranan ja teemme myös tilauksesta reikiä myymiimme pianosaranoihin.

Itse valmistamissamme pianosaranoissa suurin mahdollinen pituus on n. 2500mm. Teemme mielellämme asiakastarpeen mukaan pituudet, leveydet, lisätaivutukset, rei'itykset ja senkkaukset vähänkin suurempiin sarjoihin.

Pianosarana mitoitetaan alla olevan kuvan mukaisesti: avattu leveys(A) x lehden paksuus(B) x pinnan halkaisija(C) mm.
 
 
Yleisimmät pianosaranakoot ovat:
25 x 0,7 x 1,75mm
32 x 0,8 x 1,75mm
32 x 1,5 x 3 mm
40 x 1,5 x 3mm
50 x 1,5 x 3mm
50 x 1,5 x 6mm
60 x 2 x 6mm
80 x 2 x 6mm
100 x 3 x 10mm

Perinnesarana


Tähän kategoriaan kuuluu koristesaranat ja ennen käytettyjä saranoita joita remontoinnin yhteydessä saattaa tulla uusittavaksi. Jos et löydä tarvitsemaasi saranaa ota yhteyttä niin selvitellään yhdessä saranatarvetta.

Rullattu tappisarana


Tähän kategoriaan kuuluvat rullatut tappisaranat ja pienkokoiset tappisaranat. Saranatappi voi olla kiinteä tai irrotettava.